ÜDVÖZÖLJÜK A MAGYAR ZENETERÁPIÁS EGYESÜLET HONLAPJÁN!

„Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be.”
(Kodály Zoltán)

„Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban.”
(Babits Mihály)

„A zene rendeltetése: belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése.”
(Kodály Zoltán)

„Az emberi hang és a zene a kapcsolatteremtés egyik legősibb, legérzékenyebb módja...”
(dr. Fekete Anna)

„A zene kifejezi, amit nem lehet elmondani és amit nem lehet elhallgatni.”
(Victor Hugo)

ZENETERÁPIA ÉS ELŐADÓMŰVÉSZET: KAPCSOLÓDÁS A SENIOR KÖZÖSÉGEKKEL

2021. november 18-án, csütörtökön 19.00 kor Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke lesz a Zeneterápiás klub vendége. Előadásában a Budapesti Filhalmóniai Társaság és a Magyar Zeneterápiás Egyesület együttműködésében az idősek otthonaiban megvalósított zeneterápiás koncertek kapcsán megélt tapasztalatokról, közös élményekről és a senior előadások programjáról fog beszélni. Szó, lesz arról is, hogy milyen (szakmai, tárgyi, érzelmi stb ) feltételek szükségesek ahhoz, hogy egy koncert terápiásan is tudjon hatni speciális közösségekben? Milyen terápiás hatásai lehetnek egyéni és közösségi szinten ezeknek a koncerteknek? Hogyan tudnak kapcsolódni a zenészek a speciális közönséghez? Mi a szerepe a zeneterapeutáknak a terápiás koncerteken?
A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara 168 éves múltra tekint vissza. Ez egy olyan zenei formáció, melyet még Erkel Ferenc indított útjára és számos nehézség, történelmi tragédia ellenére még mindig jelen van a magyar kultúrában. Ez annak köszönhető, hogy a mindenkori aktív tagság átvette a stafétabotot a korábbi generációtól, átvette a lelkesedést, a közös múlt ismeretét, és eltökélten ragaszkodtak a munka folytatásához. A két világháború között nyugdíjalapot is létrehoztak, hogy anyagilag is támogassák idősebb kollégáikat.
Ezt a gondolatot kiszélesítve próbálják nem csak korábbi tagjainknak, hanem minél több idős embernek olyan élményt adni, ami egyfajta köszönet feléjük. Ehhez viszont a generációt jól ismerő szakemberek, zeneterapeuták segítségét kértük, hogy a legmagasabb színvonalú, a tényleges igényekre épülő programok jöjjenek létre. Ezek az előadások katartikus élményt adnak a zenészeinknek, és a visszajelzések alapján különleges színfoltjai lettek az idősotthonok hétköznapjainak. A Filharmóniai Társaság 2021. szeptembertől nyugdíjas klubokon keresztül ingyenes koncertekre várja az aktív időseket is.
A Zeneterápiás szakmai klub a zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek és a zeneterápia iránt érdeklődők találkozóhelye. Az előadásra a szakembereken kívül szeretettel várjuk a téma iránt érdeklődő szülőket, családtagokat is.
A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott!
Az előadásról hang- és képfelvétel készül!
FIGYELEM!! A járványhelyzet folyamatosan változik. A Zeneterápiás klubot a BMC személyes terében szükség esetén az érvényes COVID-19 járványügyi szabályok betartása mellett tartjuk meg a résztvevők egészsége és biztonsága érdekében!
A Zeneterápiás Klub házigazdái:
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
https://www.facebook.com/zeneterapiasklub/

 

Az oldal üzemeltetője: Magyar Zeneterápiás Egyesület
Hungarian Music Therapy Association
E-mail: mzeinfo@gmail.com
MZE - számlaszám: 12100011-10370689, Gránit Bank

magyarzeneterapiasegyesulet.hu MINDEN JOG FENNTARTVA 2020

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

IMPRESSZUM

TÁRHELY SZOLGÁLTATÓ